123 Deeg Taart

123 Deeg Taart

Zelf deeg maken video recept hartige taart Made by Ellen
Zelf deeg maken video recept hartige taart Made by Ellen from madebyellen.com
madebyellen.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 300 gram verse vruchten (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen en frambozen)
  • 50 gram poedersuiker
  • verse muntblaadjes (ter decoratie)

Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem, boter, suiker, 1 ei, vanille-extract en zout in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Deeg uitrollen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ongeveer 0,5 cm dik. Leg het deeg in een taartvorm en druk het goed aan.

Stap 3: Vulling maken

Was de vruchten en snijd ze indien nodig in stukjes. Verdeel de vruchten gelijkmatig over het deeg in de taartvorm.

Stap 4: Taart bakken

Klop het tweede ei los en bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot het deeg goudbruin is. Laat de taart afkoelen op een rooster.

Stap 5: Taart afwerken

Bestrooi de taart met poedersuiker en garneer met verse muntblaadjes. Serveer de taart als dessert of bij de koffie of thee.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Energie: 300 kcal
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze 123 Deeg Taart is niet alleen heerlijk, maar bevat ook gezonde ingrediënten. De verse vruchten zitten vol met vitamines, mineralen en antioxidanten die goed zijn voor je immuunsysteem en algemene gezondheid. Het deeg bevat vezels uit de bloem en boter, wat zorgt voor een verzadigd gevoel en een gezonde spijsvertering. Geniet dus met een gerust hart van deze heerlijke taart!

Voorbereidingstijd

30 minuten

Bereidingstijd

35 minuten

Totale tijd

1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *