Stuk Taart Kcal

Stuk Taart Kcal

Taart met suikerglazuur, versierd met vers fruit — Stockfoto © Kate
Taart met suikerglazuur, versierd met vers fruit — Stockfoto © Kate from nl.depositphotos.com
nl.depositphotos.com

Ingrediënten

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 100 gram suiker

– 2 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 snufje zout

– 200 ml slagroom

– 150 gram pure chocolade

– 100 gram frambozen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een springvorm in met boter en bestrooi met bloem.

3. Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.

5. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals.

6. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en mix tot een glad beslag.

7. Schep het beslag in de springvorm en strijk glad.

8. Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

9. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

10. Smelt de chocolade au bain-marie.

11. Klop de slagroom stijf.

12. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.

13. Besmeer de onderste laag met de helft van de slagroom.

14. Verdeel de frambozen over de slagroom.

15. Leg de bovenste taartlaag erop en druk voorzichtig aan.

16. Bestrijk de bovenkant van de taart met de gesmolten chocolade.

17. Laat de chocolade hard worden.

18. Serveer de taart in stukken.

Voedingswaarde

Per portie:

– Calorieën: 350 kcal

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 40 gram

– Eiwitten: 5 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat gezonde ingrediënten, zoals frambozen en pure chocolade.

Frambozen zijn rijk aan antioxidanten en vitamine C, wat goed is voor het immuunsysteem.

Pure chocolade bevat flavonoïden, die het risico op hart- en vaatziekten kunnen verminderen.

Daarnaast bevat deze taart ook eiwitten en vezels, wat zorgt voor een verzadigd gevoel en een stabiele bloedsuikerspiegel.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten

– Baktijd: 30 minuten

– Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *