Aardbei Bavarois Taart Recept
Ingrediënten
- 200 gram biscuitjes
- 100 gram boter
- 500 gram aardbeien
- 500 ml slagroom
- 200 gram suiker
- 8 gelatineblaadjes
- 1 vanillestokje
- 1 citroen
Bereidingswijze
Bodem
1. Verkruimel de biscuitjes in een kom.
2. Smelt de boter en voeg deze toe aan de verkruimelde biscuitjes.
3. Meng het geheel goed door elkaar.
4. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk het stevig aan.
5. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
Bavarois
1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
2. Snijd de vanillestokje open en schraap het merg eruit.
3. Pers de citroen uit.
4. Pureer de aardbeien met een staafmixer of in een blender.
5. Verwarm de aardbeienpuree samen met het vanillemerg, het citroensap en de suiker in een pannetje.
6. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel begint te koken.
7. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme aardbeienmengsel.
8. Roer goed door totdat de gelatine is opgelost.
9. Laat het mengsel afkoelen.
10. Klop de slagroom stijf.
11. Spatel de slagroom voorzichtig door het afgekoelde aardbeienmengsel.
Samenvoegen
1. Haal de springvorm uit de koelkast.
2. Giet het aardbeienmengsel op de biscuitbodem.
3. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
4. Zet de taart terug in de koelkast en laat deze minimaal 4 uur opstijven.
Serveren
1. Haal de taart uit de koelkast en verwijder de rand van de springvorm.
2. Garneer de taart met verse aardbeien.
3. Snijd de taart in punten en serveer.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 punt
Calorieën: 350
Vetten: 20g
Koolhydraten: 35g
Eiwitten: 5g
Gezondheidsvoordelen
Aardbeien zijn een goede bron van vitamine C, vezels en antioxidanten. Ze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de gezondheid van het hart. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën en zijn ze een heerlijke toevoeging aan een gezond dieet.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur en 30 minuten