Recept Pepernoten Taart Met Slagroom

Recept Pepernoten Taart Met Slagroom

Pepernotentaart recept Smulweb.nl
Pepernotentaart recept Smulweb.nl from www.smulweb.nl
www.smulweb.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram pepernoten
  • 100 gram boter
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pakje klopfix
  • Extra pepernoten voor decoratie

Bereidingswijze:

Bodem:

1. Verkruimel de pepernoten in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller.

2. Smelt de boter in een pannetje en meng dit door de verkruimelde pepernoten.

3. Bedek de bodem van een springvorm met het pepernotenmengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Vulling:

1. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.

2. Klop de slagroom stijf met de suiker, vanillesuiker, speculaaskruiden en klopfix.

3. Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan de slagroom en meng goed door elkaar.

Opbouw van de taart:

1. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de helft van de slagroomvulling over de bodem.

2. Leg hier een laag pepernoten op en druk deze voorzichtig aan.

3. Verdeel nu de rest van de slagroomvulling over de pepernotenlaag.

4. Dek de taart af met een laatste laag pepernoten en druk deze lichtjes aan.

5. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Decoratie:

1. Haal de taart uit de koelkast en verwijder de rand van de springvorm.

2. Decoreer de taart met extra pepernoten naar wens.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk

Calorieën: 400

Vetten: 25 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze pepernotentaart bevat een goede hoeveelheid calcium en vitamine D uit de slagroom, wat goed is voor sterke botten en tanden. Daarnaast zorgen de pepernoten voor een energieboost door de koolhydraten die ze bevatten.

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 10 minuten

Totaal: 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *