Aardbeien Bavarois Taart Maken

Aardbeien Bavarois Taart Maken

Koolhydraatarme aardbeien bavarois taart Fun and healthy food
Koolhydraatarme aardbeien bavarois taart Fun and healthy food from www.funandhealthyfood.nl
www.funandhealthyfood.nl

Ingrediënten:

– 250 gram aardbeien – 200 gram suiker – 4 eieren – 500 ml slagroom – 200 gram biscuitjes – 100 gram boter – 2 zakjes vanillesuiker – 10 gelatineblaadjes – 2 eetlepels citroensap

Gezondheidsvoordelen van Aardbeien Bavarois Taart:

– Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten, die het immuunsysteem versterken en cellen beschermen tegen schade. – Slagroom bevat vitamine A en D, evenals calcium, wat goed is voor sterke botten en tanden. – Biscuitjes bevatten koolhydraten, die energie leveren aan het lichaam. – Citroensap is rijk aan vitamine C en kan helpen bij de spijsvertering.

Bereidingswijze:

Bodem:

1. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een zak en sla erop met een deegroller tot fijne kruimels. 2. Smelt de boter in een pan en voeg de biscuitkruimels toe. Meng goed. 3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. 4. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Aardbeienpuree:

1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. 2. Pureer de aardbeien met een staafmixer of blender tot een gladde puree. 3. Zeef de aardbeienpuree om eventuele stukjes te verwijderen.

Bavarois:

1. Week de gelatineblaadjes in koud water. 2. Scheid de eidooiers van de eiwitten. 3. Klop de eidooiers samen met de suiker en vanillesuiker in een kom tot een luchtig mengsel. 4. Verwarm de aardbeienpuree in een pan en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed tot de gelatine is opgelost. 5. Voeg het aardbeien-gelatinemengsel toe aan het eidooiermengsel en meng goed. 6. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het aardbeienmengsel. 7. Klop de eiwitten stijf en spatel ook voorzichtig door het mengsel.

Opbouw van de taart:

1. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de bavarois gelijkmatig over de biscuitbodem. 2. Zet de taart terug in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Voedingswaarde:

– Portiegrootte: 1 punt taart – Calorieën: 250 – Vet: 15 gram – Koolhydraten: 25 gram – Eiwitten: 5 gram

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten – Koeltijd: 4 uur – Totale tijd: 4 uur en 30 minuten

Stapsgewijze Methode:

1. Verkruimel de biscuitjes en maak de bodem. 2. Maak de aardbeienpuree. 3. Week de gelatineblaadjes en maak de bavarois. 4. Bouw de taart op en laat opstijven in de koelkast. 5. Serveer en geniet van de heerlijke aardbeien bavarois taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *