Milka Mousse Taart Stijft Niet

Milka Mousse Taart Stijft Niet

alfajor milka mousse kitchenfordummies
alfajor milka mousse kitchenfordummies from kitchenfordummies.com
kitchenfordummies.com

Ingrediënten

  • 200 gram Milka chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Instructies

Stap 1: Bereid de biscuitbodem voor

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de verkruimelde biscuitjes toe aan de gesmolten boter en meng goed. Bedek de bodem van een springvorm met het mengsel en druk stevig aan. Zet in de koelkast om op te stijven terwijl je de mousse maakt.

Stap 2: Smelt de chocolade

Breek de Milka chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Vul een pan met een laagje water en breng aan de kook. Plaats een hittebestendige kom op de pan, zorg ervoor dat de bodem het water niet raakt. Voeg de stukjes chocolade toe aan de kom en roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

Stap 3: Klop de slagroom

Giet de slagroom in een grote kom en klop deze met een elektrische mixer op hoge snelheid tot stijve pieken ontstaan. Zet de kom in de koelkast terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.

Stap 4: Splits de eieren

Scheid de eieren en doe de eidooiers in een aparte kom. Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop met een garde tot een lichtgeel mengsel. Voeg de melk en het vanille-extract toe en meng goed. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en meng opnieuw.

Stap 5: Klop de eiwitten

Klop de eiwitten met een snufje zout in een schone kom tot stijve pieken ontstaan. Dit kan met een elektrische mixer of met de hand. Zorg ervoor dat de kom en de garde vetvrij zijn, anders zal het eiwit niet goed stijf worden.

Stap 6: Meng de ingrediënten

Voeg het chocolademengsel toe aan de geklopte eidooiers en meng voorzichtig met een spatel tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de geklopte slagroom toe en vouw deze voorzichtig in het mengsel. Als laatste voeg je de stijfgeklopte eiwitten toe en meng je deze er ook voorzichtig doorheen. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.

Stap 7: Giet de mousse op de biscuitbodem

Haal de springvorm uit de koelkast en giet de mousse op de biscuitbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart terug in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven, maar het liefst een hele nacht.

Stap 8: Serveer en geniet

Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Snijd de taart in mooie punten en serveer. Geniet van de romige en luchtige Milka mousse taart!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 350

Vetten: 20g

Koolhydraten: 40g

Eiwitten: 6g

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze Milka mousse taart geen gezondheidsvoedsel is, kan het af en toe genieten van een stukje taart geen kwaad. Chocolade bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het eten van chocolade kan ook een positief effect hebben op de stemming en het stressniveau verlagen. Geniet dus van dit heerlijke dessert als een traktatie!

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Koeltijd: 4 uur (of een hele nacht)

Totale tijd: 4 uur 30 minuten

Disclaimer: Het recept en de voedingswaarden zijn slechts schattingen en kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *