Swarchwalder Taart

Swarchwalder Taart

Deze Schwarzwalder Kirsch taart is gegarandeerd een succes op elke
Deze Schwarzwalder Kirsch taart is gegarandeerd een succes op elke from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Overzicht

Ingrediënten

Voor de taartbodem heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling heb je nodig:

  • 500 gram kersen (vers of uit pot)
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Meng in een kom de bloem, boter, suiker, ei en zout tot een samenhangend deeg.

Stap 3: Vet een taartvorm in en bekleed deze met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 4: Bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Stap 5: Meng in een pan de kersen, suiker, maïzena en vanillesuiker. Verwarm dit mengsel al roerend op laag vuur tot het indikt.

Stap 6: Laat het kersenmengsel afkoelen en verdeel het over de taartbodem.

Stap 7: Klop de slagroom stijf met de klopfix en verdeel dit over de kersen.

Stap 8: Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwit: 4 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

De Swarchwalder Taart bevat kersen, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. Deze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de gezondheid van het hart. Daarnaast bevat de taart ook slagroom, wat een goede bron is van calcium en vitamine D.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 15 minuten

Totaal: 2 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *