Ajax Taart Versiering

Ajax Taart Versiering

Ajax taart Taart, Bakken
Ajax taart Taart, Bakken from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Wat is Ajax Taart Versiering?

Ajax taart versiering is een heerlijke en feestelijke taart die perfect is voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, jubilea of gewoon om te genieten van een heerlijk dessert. Deze taart is vernoemd naar de beroemde voetbalclub Ajax uit Amsterdam en is een favoriet bij voetbalfans en taartliefhebbers over de hele wereld.

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 125 ml melk
  • Voedingskleurstof (rood en wit)

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de decoratie:

  • Gele en rode marsepein
  • Ajax-logo sjabloon
  • Eetbare lijm
  • Eetbare glitter

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: In een grote kom, meng de boter en suiker tot een luchtige massa. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg vervolgens het vanille-extract toe en meng nogmaals.

Stap 3: Voeg de bloem, bakpoeder en een snufje zout toe aan het boter-suikermengsel. Meng goed tot alle ingrediënten zijn opgenomen. Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een glad beslag.

Stap 4: Verdeel het beslag gelijkmatig over twee taartvormen. Voeg aan één van de taartvormen wat rode voedingskleurstof toe en meng goed. Dit wordt de rode laag van de Ajax taart.

Stap 5: Bak de taarten in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taarten wordt gestoken.

Stap 6: Laat de taarten volledig afkoelen op een rooster voordat je ze uit de vormen haalt.

Stap 7: Terwijl de taarten afkoelen, klop je de slagroom, poedersuiker en vanille-extract samen tot stijve pieken ontstaan. Zet de slagroom in de koelkast om koel te houden.

Stap 8: Snijd de bovenkant van de taarten af zodat ze mooi vlak zijn. Snijd de rode taart horizontaal doormidden, zodat je twee dunne rode lagen krijgt.

Stap 9: Plaats een van de gele taartlagen op een serveerschaal en bestrijk met een dun laagje slagroom. Plaats een rode laag bovenop en bestrijk opnieuw met slagroom. Herhaal dit met de resterende lagen, eindigend met een gele laag.

Stap 10: Bedek de hele taart met een dun laagje slagroom om de kruimels te verzegelen. Zet de taart vervolgens in de koelkast om op te stijven.

Stap 11: Terwijl de taart in de koelkast staat, rol je de gele en rode marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Gebruik een Ajax-logo sjabloon om het logo uit te snijden.

Stap 12: Haal de taart uit de koelkast en gebruik eetbare lijm om het Ajax-logo op de bovenkant van de taart te bevestigen. Strooi wat eetbare glitter over het logo voor een feestelijk effect.

Stap 13: Plaats de taart terug in de koelkast om de marsepein te laten uitharden.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plakje

Calorieën: 350

Vetten: 20g

Koolhydraten: 40g

Eiwitten: 4g

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze taart geen gezonde keuze is vanwege het hoge suiker- en vetgehalte, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gevoel van vreugde en plezier. Het is belangrijk om te onthouden dat een gebalanceerd dieet draait om matiging en het genieten van traktaties met mate.

Voorbereidingstijd

20 minuten

Bereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *