Hartige Taart Gehakt Mexicaans
Ingrediënten
- 300 gram gehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 blikje maïs, uitgelekt
- 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
- 150 gram geraspte kaas
- 6 plakjes bladerdeeg
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
Stap 2: Gehakt bakken
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Stap 3: Kruiden toevoegen
Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door en laat de kruiden even mee bakken.
Stap 4: Groenten toevoegen
Voeg de maïs, kidneybonen en tomatenblokjes toe aan het gehaktmengsel. Roer alles goed door en laat het geheel nog even pruttelen.
Stap 5: Bladerdeeg in de ovenschaal
Bekleed een ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bodem en zijkanten goed bedekt zijn.
Stap 6: Gehaktmengsel in de ovenschaal
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig over het bladerdeeg.
Stap 7: Kaas toevoegen
Strooi de geraspte kaas over het gehaktmengsel in de ovenschaal.
Stap 8: Taart in de oven
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 9: Serveren
Haal de hartige taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de taart warm.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 punt hartige taart
Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 375
Totaal vet: 19 gram
Verzadigd vet: 8 gram
Cholesterol: 60 milligram
Natrium: 450 milligram
Totaal koolhydraten: 30 gram
Vezels: 5 gram
Suikers: 3 gram
Eiwit: 21 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze hartige taart met gehakt en Mexicaanse kruiden bevat veel eiwitten, vezels en groenten. Gehakt is een goede bron van eiwitten en ijzer, terwijl de groenten zorgen voor vitamines en mineralen. Het gebruik van kruiden zoals komijn en paprikapoeder kan de spijsvertering bevorderen en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Het bladerdeeg kan worden vervangen door een gezondere optie, zoals volkoren deeg, om het gerecht nog voedzamer te maken.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totaal: 45 minuten