Hartige Taart Gehakt Mexicaans

Hartige Taart Gehakt Mexicaans

hartige taart met broccoli en gehakt Familie over de kook
hartige taart met broccoli en gehakt Familie over de kook from familieoverdekook.nl
familieoverdekook.nl

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 gram geraspte kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.

Stap 2: Gehakt bakken

Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.

Stap 3: Kruiden toevoegen

Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door en laat de kruiden even mee bakken.

Stap 4: Groenten toevoegen

Voeg de maïs, kidneybonen en tomatenblokjes toe aan het gehaktmengsel. Roer alles goed door en laat het geheel nog even pruttelen.

Stap 5: Bladerdeeg in de ovenschaal

Bekleed een ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bodem en zijkanten goed bedekt zijn.

Stap 6: Gehaktmengsel in de ovenschaal

Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig over het bladerdeeg.

Stap 7: Kaas toevoegen

Strooi de geraspte kaas over het gehaktmengsel in de ovenschaal.

Stap 8: Taart in de oven

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 9: Serveren

Haal de hartige taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de taart warm.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt hartige taart

Aantal porties: 6

Calorieën per portie: 375

Totaal vet: 19 gram

Verzadigd vet: 8 gram

Cholesterol: 60 milligram

Natrium: 450 milligram

Totaal koolhydraten: 30 gram

Vezels: 5 gram

Suikers: 3 gram

Eiwit: 21 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart met gehakt en Mexicaanse kruiden bevat veel eiwitten, vezels en groenten. Gehakt is een goede bron van eiwitten en ijzer, terwijl de groenten zorgen voor vitamines en mineralen. Het gebruik van kruiden zoals komijn en paprikapoeder kan de spijsvertering bevorderen en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Het bladerdeeg kan worden vervangen door een gezondere optie, zoals volkoren deeg, om het gerecht nog voedzamer te maken.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *