Aveve Zwarte Woud Taart

Aveve Zwarte Woud Taart

Het begint met een Zwarte Woudtaart. Voedsel ideeën, Dessert ideeën
Het begint met een Zwarte Woudtaart. Voedsel ideeën, Dessert ideeën from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de taart:

– 200 gram bloem

– 100 gram suiker

– 100 gram boter

– 2 eieren

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– 125 milliliter melk

– 200 gram kersen op siroop

– 250 milliliter slagroom

– 2 eetlepels suiker

– 1 zakje vanillesuiker

– 50 gram pure chocolade

Voor de decoratie:

– Kersen op siroop

– Slagroom

– Pure chocolade

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 3: Meng in een kom de bloem, suiker, boter, eieren, cacaopoeder, bakpoeder, vanille-extract en melk tot een glad beslag.

Stap 4: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 5: Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Stap 6: Laat de taart afkoelen en haal hem vervolgens uit de vorm.

Stap 7: Snijd de taart horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt.

Stap 8: Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op.

Stap 9: Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf.

Stap 10: Bestrijk de onderste laag van de taart met een laagje slagroom.

Stap 11: Verdeel de uitgelekte kersen over de slagroom.

Stap 12: Leg de bovenste laag van de taart erop en druk voorzichtig aan.

Stap 13: Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de overgebleven slagroom.

Stap 14: Rasp de pure chocolade en strooi dit over de taart.

Stap 15: Decoreer de taart met kersen op siroop, toefjes slagroom en stukjes pure chocolade.

Voedingswaarde

– Calorieën: 350 per portie

– Vetten: 15 gram

– Koolhydraten: 50 gram

– Eiwitten: 5 gram

– Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze zwarte woud taart bevat antioxidanten uit de pure chocolade, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Kersen zijn rijk aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine A en kalium. Slagroom bevat calcium en vitamine D, die belangrijk zijn voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten

– Baktijd: 30 minuten

– Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *