Stoofperentaart Met Amandelmeel

Stoofperentaart Met Amandelmeel

Suikervrije perentaart maken met koolhydraatarm amandelmeel steviala
Suikervrije perentaart maken met koolhydraatarm amandelmeel steviala from www.artofit.org
www.artofit.org

Ingrediënten:

  • 6 stoofperen
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Stoofperen bereiden

Schil de stoofperen en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in kleine blokjes. Doe de perenblokjes in een pan en voeg een beetje water toe. Laat de peren op laag vuur stoven tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten. Laat de peren afkoelen.

Stap 2: Taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de roomboter in een pannetje en laat het iets afkoelen. Meng in een kom het amandelmeel, rietsuiker, vanille-extract, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar. Klop vervolgens de eieren los in een apart kommetje en voeg ze toe aan het amandelmeel mengsel. Roer alles goed door elkaar.

Stap 3: Taartvorm bekleden

Vet een taartvorm in met boter en bestuif deze met een beetje amandelmeel. Verdeel het amandelmeel mengsel over de bodem van de taartvorm en druk het goed aan. Zorg ervoor dat de randen van de taartvorm ook bedekt zijn met het mengsel.

Stap 4: Stoofperen toevoegen

Verdeel de gestoofde perenblokjes over de taartbodem. Druk de peren een beetje aan in het amandelmeel mengsel.

Stap 5: Taart bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar. De taart is klaar als de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 6: Serveren

Laat de taart even afkoelen voordat je hem uit de taartvorm haalt. Serveer de stoofperentaart met een beetje poedersuiker en eventueel een bolletje vanille-ijs.

Nutrition:

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 300
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vezels: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze stoofperentaart met amandelmeel is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond. Amandelmeel is rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels. Het is daarnaast glutenvrij, waardoor het geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie. Stoofperen bevatten veel vitamines en mineralen, zoals vitamine C en kalium. Ze zijn goed voor de spijsvertering en bevorderen de stoelgang. Door de combinatie van amandelmeel en stoofperen is deze taart een verantwoorde keuze als dessert of lekker tussendoortje.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *