Hoera Taart Doesburg

Hoera Taart Doesburg

Feestbord Hoera taart Handelsonderneming Stefan Timmer
Feestbord Hoera taart Handelsonderneming Stefan Timmer from timmer-verhuur.nl
timmer-verhuur.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram poedersuiker
  • Verse vruchten naar keuze (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
  • Optioneel: muntblaadjes ter decoratie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtige massa.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elke toevoeging.
  4. Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en voeg ook het vanille-extract toe. Mix alles goed door elkaar.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over een ingevette taartvorm en bak in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  6. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster voordat je verder gaat met de volgende stappen.
  7. Klop de roomkaas en poedersuiker samen tot een gladde massa.
  8. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt.
  9. Smeer een laag roomkaasglazuur op de onderste laag van de taart.
  10. Leg de bovenste laag erop en smeer de rest van het glazuur over de hele taart.
  11. Decoreer de taart met verse vruchten naar keuze en eventueel wat muntblaadjes voor een frisse touch.
  12. Zet de taart minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
  13. Snijd de taart in mooie punten en serveer met trots!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

  • Calorieën: 350
  • Vet: 18 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoera Taart Doesburg is een heerlijke traktatie, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. De verse vruchten die als topping worden gebruikt, zorgen voor een goede dosis vitamines en mineralen. Daarnaast bevat de taart ook calcium en eiwitten uit de roomkaas, wat belangrijk is voor sterke botten en spieren. Geniet dus met mate van deze feestelijke taart!

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Baktijd:

25-30 minuten

Totale tijd:

1 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *