Bakker Leo Almelo Taart

Bakker Leo Almelo Taart

Brood Banketbakkerij Smit Almelo indebuurt Almelo
Brood Banketbakkerij Smit Almelo indebuurt Almelo from indebuurt.nl
indebuurt.nl

Ingrediëntenlijst:

– 250 gram bloem

– 150 gram boter

– 100 gram suiker

– 2 eieren

– 1 zakje vanillesuiker

– 1 theelepel bakpoeder

– 200 ml slagroom

– 200 gram verse aardbeien

– 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, vanillesuiker en bakpoeder in een kom. Voeg vervolgens de eieren toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartbodem maken

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne lap. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Stap 3: Vulling maken

Klop ondertussen de slagroom stijf. Snijd de verse aardbeien in plakjes en hak de witte chocolade in stukjes. Meng de aardbeien en chocolade door de slagroom.

Stap 4: Taart afmaken

Haal de taartbodem uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Vul de taartbodem met het slagroommengsel en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vetten: 20 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze Bakker Leo Almelo Taart bevat verse aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is belangrijk voor een goede weerstand en antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast bevat de taart ook witte chocolade, die helpt bij het vrijkomen van endorfines in de hersenen, wat zorgt voor een geluksgevoel.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Baktijd: 15 minuten

– Totale tijd: 2 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *