Roze Koeken Taart Multivlaai
Ingrediënten:
Voor de taartbodem:
- 200 gram roze koeken
- 100 gram boter
Voor de vulling:
- 500 gram magere kwark
- 250 ml slagroom
- 150 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 gelatineblaadjes
Voor de decoratie:
- 100 gram witte chocolade
- Roze muisjes
Bereidingswijze:
Stap 1: Voorbereiden
Verkruimel de roze koeken in een kom en smelt de boter in een pannetje. Meng de verkruimelde koeken en gesmolten boter goed door elkaar. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het koekenmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: Vulling maken
Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Meng de kwark, suiker en vanillesuiker in een grote kom. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Voeg het gelatinemengsel toe aan de kwark en meng goed door elkaar. Spatel als laatste voorzichtig de opgeklopte slagroom door het kwarkmengsel.
Stap 3: Taart afmaken
Haal de springvorm uit de koelkast en schep de kwarkvulling op de koekbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 4: Decoratie
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal de taart uit de koelkast en giet de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart. Strijk de chocolade gelijkmatig uit met een spatel. Strooi roze muisjes over de chocolade en zet de taart nog even terug in de koelkast om de chocolade te laten stollen.
Voedingswaarde:
Deze roze koeken taart bevat per portie ongeveer:
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 10 gram
- Koolhydraten: 30 gram
- Vetten: 20 gram
- Vezels: 2 gram
Gezondheidsvoordelen:
Hoewel deze taart niet per se gezond is, kan af en toe genieten van een stukje taart een positief effect hebben op je humeur en mentale welzijn. Het is belangrijk om te genieten van voeding en af en toe te zondigen. Daarnaast is kwark een goede bron van eiwitten en calcium, wat belangrijk is voor de spieren en botten.
Bereidingstijd:
- Voorbereiding: 20 minuten
- Koeltijd: 4 uur
- Totaal: 4 uur en 20 minuten