Boerenkool Taart Met Bladerdeeg

Boerenkool Taart Met Bladerdeeg

Hartige taart met boerenkool en rookworst Keuken♥Liefde in 2020
Hartige taart met boerenkool en rookworst Keuken♥Liefde in 2020 from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 500 gram boerenkool
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Stap 2: Boerenkool koken

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de boerenkool toe en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de boerenkool af en laat goed uitlekken.

Stap 3: Spekjes bakken

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig. Voeg vervolgens de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak deze even mee totdat ze glazig zijn.

Stap 4: Deeg uitrollen

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad en rol ze uit tot een grote lap die groot genoeg is om de bodem en zijkanten van een taartvorm mee te bedekken.

Stap 5: Taartbodem maken

Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.

Stap 6: Eieren en crème fraîche mengen

Klop de eieren los in een kom en meng vervolgens de crème fraîche erdoorheen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 7: Taart vullen

Verdeel de boerenkool, spekblokjes en ui over de voorgebakken taartbodem. Giet het eimengsel eroverheen en strooi de geraspte kaas erover.

Stap 8: Taart bakken

Bak de boerenkool taart in de oven op 180 graden Celsius gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Stap 9: Serveren

Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de boerenkool taart als hoofdgerecht met een frisse salade erbij.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van deze boerenkool taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Hieronder vind je een indicatie van de voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 400
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 25 gram
  • Vezels: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze boerenkool taart met bladerdeeg is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond. Boerenkool zit boordevol voedingsstoffen, zoals vitamine C, vitamine K, vitamine A en vezels. Daarnaast bevat boerenkool ook antioxidanten die een ontstekingsremmende werking hebben en het immuunsysteem versterken. Het toevoegen van spekjes en kaas maakt de taart extra smaakvol, maar let op dat deze ingrediënten ook wat meer vet en zout bevatten. Geniet dus met mate!

Prep tijd: 20 minuten

Kooktijd: 45 minuten

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *