Taart Met Kruimeldeegbodem

Taart Met Kruimeldeegbodem

taart Back to Baking
taart Back to Baking from backtobaking.be
backtobaking.be

Ingrediëntenlijst:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 100 gram basterdsuiker

– 1 ei

– 500 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld appels, peren of bessen)

– 50 gram suiker

– 1 theelepel kaneelpoeder

– 2 eetlepels maïzena

– 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak het kruimeldeeg

1. Doe de bloem, boter, basterdsuiker en het ei in een kom.

2. Kneed het geheel met je handen tot een samenhangend deeg.

3. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bereid het fruitmengsel voor

1. Schil het fruit en snijd het in kleine stukjes.

2. Meng het fruit met de suiker, kaneelpoeder, maïzena en citroensap in een kom.

Stap 3: Maak de taart

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een taartvorm in met boter.

3. Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel het in tweeën.

4. Rol het eerste deel uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee de bodem van de taartvorm.

5. Verdeel het fruitmengsel gelijkmatig over de bodem.

6. Rol het tweede deel van het deeg uit en snijd er dunne reepjes van.

7. Leg de reepjes in een ruitpatroon over het fruitmengsel.

8. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot de korst goudbruin is.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 250 kcal

– Vet: 10 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Fruit bevat veel vitamines en antioxidanten die goed zijn voor je gezondheid.

– Kruimeldeeg is lichter en minder vet dan gewoon taartdeeg.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bereiding: 45 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *