Frozen Taart Laten Maken

Frozen Taart Laten Maken

Frozen taart Frozen taart, Taart, Bruidstaart
Frozen taart Frozen taart, Taart, Bruidstaart from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 300 gram biscuitjes
  • 150 gram boter
  • 500 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram gemengde vruchten (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bosbessen)

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de bodem

Verkruimel de biscuitjes in een kom. Smelt de boter in een pan en voeg dit toe aan de verkruimelde biscuitjes. Meng goed door elkaar. Bedek de bodem van een taartvorm met het biscuitmengsel en druk stevig aan. Zet de taartvorm in de koelkast en laat de bodem opstijven.

Stap 2: Maak de vulling

Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg de gecondenseerde melk, vanillesuiker en vanille-extract toe en meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.

Stap 3: Smelt de chocolade

Smelt de pure chocolade, witte chocolade en melkchocolade apart van elkaar au bain-marie. Roer goed door tot de chocolade volledig gesmolten is.

Stap 4: Maak de swirls

Schenk de gesmolten chocolade over de vulling in de taartvorm. Gebruik een satéprikker om swirls te maken in de chocolade, zodat er een mooi marmerpatroon ontstaat.

Stap 5: Voeg de vruchten toe

Verdeel de gemengde vruchten over de taart. Druk ze voorzichtig in de vulling zodat ze goed blijven zitten.

Stap 6: Laat de taart bevriezen

Zet de taartvorm in de vriezer en laat de taart minimaal 4 uur bevriezen, of tot de taart volledig hard is geworden.

Voedingswaarde

Een portie van deze frozen taart bevat gemiddeld:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze frozen taart bevat gemengde vruchten, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem en een goede spijsvertering. Daarnaast bevat de taart gecondenseerde melk, wat zorgt voor een romige textuur en een bron van calcium is.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bevriezen: 4 uur
  • Totaal: 4 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *