Boomstam Taart Lidl

Boomstam Taart Lidl

Taart Aanbieding bij Lidl
Taart Aanbieding bij Lidl from www.aanbiedingenfolders.nl
www.aanbiedingenfolders.nl

Ingrediëntenlijst

Voor de cake:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram pure chocolade

Voor de decoratie:

  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • Chocoladekrullen
  • Suikerdecoraties in de vorm van paddenstoelen en blaadjes

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de cake

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Klop de eieren en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel. Smelt de boter en voeg deze toe aan het mengsel, samen met het vanille-extract.

Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom en spatel het voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de cake ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Stap 2: Maak de vulling

Klop de slagroom, suiker en vanille-extract samen in een kom tot stijve pieken. Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen.

Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom tot alles goed gemengd is. Zet de vulling in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Snijd de cake

Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt. Bestrijk de onderste laag met een laagje van de chocoladevulling.

Leg de bovenste laag erop en bestrijk de hele cake met de overgebleven vulling. Gebruik een mes om de vulling mooi glad te strijken.

Stap 4: Decoreer de taart

Meng de poedersuiker en cacaopoeder in een kom. Zeef het mengsel over de taart om het te bedekken met een laagje poeder.

Plaats de chocoladekrullen op de bovenkant van de taart om de boomstamtextuur na te bootsen. Decoreer de taart verder met suikerdecoraties in de vorm van paddenstoelen en blaadjes.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Energie: 350 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Verzadigd vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Suiker: 30 gram
  • Vezels: 2 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Zout: 0,2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze boomstamtaart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart zeker bijdragen aan een positieve gemoedstoestand. Het eten van iets lekkers kan immers een gevoel van tevredenheid en voldoening geven.

Daarnaast kan het gebruiken van pure chocolade in dit recept enkele gezondheidsvoordelen hebben. Pure chocolade bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het kan ook het risico op hart- en vaatziekten verminderen en de bloeddruk verlagen.

Let wel op: dit recept bevat ook suiker en verzadigd vet, dus het is belangrijk om met mate te genieten van deze boomstamtaart.

Voorbereidingstijd, kooktijd en totale tijd

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *