Taartbeslag Recept

Taartbeslag Recept

Sorry... Boodschappen.nl Recept Voedsel ideeën, Amandelen, Taart
Sorry… Boodschappen.nl Recept Voedsel ideeën, Amandelen, Taart from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels melk

Bereidingswijze

Deze heerlijke taartbeslag is perfect voor het maken van verschillende soorten taarten. Volg deze eenvoudige stappen om zelf taartbeslag te maken.

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter of bakspray.

Stap 2: Meng de droge ingrediënten

In een grote kom, meng de bloem, suiker en zout samen.

Stap 3: Voeg de boter toe

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg het toe aan de droge ingrediënten. Gebruik je handen of een vork om de boter te mengen totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.

Stap 4: Voeg de eieren en melk toe

Klop de eieren los in een aparte kom en voeg het toe aan het mengsel. Voeg ook de melk en vanille-extract toe. Meng alles goed samen tot een glad beslag.

Stap 5: Giet het beslag in de taartvorm

Giet het beslag in de ingevette taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 6: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart gedurende 30-40 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 7: Laat afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je het uit de taartvorm haalt.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk taart

  • Calorieën: 250
  • Vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 32 gram
  • Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Dit taartbeslag recept bevat enkele gezonde ingrediënten, zoals eieren en boter. Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten ook verschillende vitamines en mineralen. Boter bevat vetten, maar het is belangrijk om te onthouden dat vetten ook essentieel zijn voor een gezond voedingspatroon. Matige consumptie van dit taartbeslag kan dus deel uitmaken van een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Baktijd: 30-40 minuten

Totaal: 45-55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *