Bresiliennetaart Roger Van Damme

Bresiliennetaart Roger Van Damme

Pin op bakken
Pin op bakken from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200g hazelnoten
  • 200g amandelen
  • 200g pistachenoten
  • 200g suiker
  • 6 eiwitten
  • 250g boter
  • 250g pure chocolade
  • 200g suiker
  • 100ml water
  • 500ml slagroom
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze:

Stap 1: De noten roosteren

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Spreid de hazelnoten, amandelen en pistachenoten uit op een bakplaat en rooster ze gedurende 10 minuten in de oven. Haal de noten uit de oven en laat ze afkoelen.

Stap 2: De noten malen

Doe de afgekoelde noten in een keukenmachine en maal ze fijn. Zorg ervoor dat je geen te fijn poeder krijgt, maar dat er nog wat structuur overblijft.

Stap 3: Suiker karameliseren

Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de suiker toe. Laat de suiker langzaam smelten en karameliseren. Roer regelmatig met een houten lepel zodat de suiker gelijkmatig smelt.

Stap 4: Eiwitten stijfkloppen

Klop de eiwitten stijf met een mixer. Voeg geleidelijk de gekarameliseerde suiker toe terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen tot je een stevig en glanzend mengsel krijgt.

Stap 5: Boter toevoegen

Voeg de boter toe aan het eiwitmengsel en mix het geheel goed door elkaar. Zorg ervoor dat de boter volledig is opgenomen en het mengsel mooi glad is.

Stap 6: Chocolade smelten

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat de chocolade volledig is gesmolten en geen klontjes meer bevat.

Stap 7: Chocolade toevoegen

Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eiwitmengsel en mix het geheel goed door elkaar. Zorg ervoor dat de chocolade gelijkmatig is verdeeld en het mengsel mooi egaal van kleur is.

Stap 8: Taartvorm bekleden

Bekleed een taartvorm met bakpapier en verdeel het eiwitmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk het mengsel goed aan zodat het stevig en compact wordt.

Stap 9: Noten toevoegen

Strooi de gemalen noten over het eiwitmengsel en druk ze voorzichtig aan. Zorg ervoor dat de noten gelijkmatig verdeeld zijn over de taart.

Stap 10: Taart afwerken

Smelt de overige suiker samen met het water in een pan op middelhoog vuur. Laat de suiker karamelliseren tot een mooie goudbruine kleur. Giet de karamel over de taart en laat het geheel afkoelen.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart (100g)

Calorieën: 450

Vet: 30g

Verzadigd vet: 12g

Koolhydraten: 35g

Suikers: 20g

Vezels: 5g

Eiwit: 10g

Zout: 0.5g

Gezondheidsvoordelen:

Deze bresiliennetaart bevat veel gezonde noten, die rijk zijn aan onverzadigde vetten en vezels. Deze vetten zijn goed voor het hart en kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Daarnaast bevatten noten ook veel vitamines, mineralen en antioxidanten die het immuunsysteem versterken en ontstekingsremmend werken. De pure chocolade in de taart bevat ook antioxidanten en kan het humeur verbeteren. Echter, vanwege het hoge caloriegehalte en de suiker in de taart, moet je er wel met mate van genieten.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 1 uur

Totaal: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *