Hartige Taart Met Slagroom

Hartige Taart Met Slagroom

Slagroomtaart met aardbeien Recept in 2020 Voedsel ideeën
Slagroomtaart met aardbeien Recept in 2020 Voedsel ideeën from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 200 gram spekjes
  • 1 prei
  • 200 gram champignons
  • 200 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: De taartbodem maken

Begin met het maken van de taartbodem. Meng de bloem, boter, ei en zout in een kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling voorbereiden

Bak de spekjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Snijd ondertussen de prei in ringen en de champignons in plakjes. Voeg de prei en champignons toe aan de pan en bak ze mee tot ze zacht zijn.

Stap 3: De taart samenstellen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel de spekjes, prei en champignons over de bodem.

Stap 4: De vulling maken

Klop de eieren los in een kom en voeg de slagroom, geraspte kaas, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel over de vulling in de taartvorm.

Stap 5: De taart bakken

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 15 gram
  • Eiwit: 15 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart met slagroom is een heerlijke en voedzame maaltijd. Het bevat eiwitten uit de eieren en slagroom, vezels uit de groenten en calcium uit de kaas. Daarnaast geeft het je een verzadigd gevoel door de combinatie van eiwitten en vetten.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 35 minuten
  • Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *