Bueno Taart Kopen

Bueno Taart Kopen

Kinder Bueno Taart Ramadanrecepten.nl
Kinder Bueno Taart Ramadanrecepten.nl from www.ramadanrecepten.nl
www.ramadanrecepten.nl

Wat is bueno taart?

Bueno taart is een heerlijke taart die is geïnspireerd op de bekende Kinder Bueno chocoladerepen. Het bestaat uit een luchtige chocoladecake met een romige hazelnootvulling en is bedekt met een laagje melkchocolade. Deze taart is perfect voor liefhebbers van Kinder Bueno en is een echte traktatie voor speciale gelegenheden.

Ingrediënten

Voor de taartbodem: – 200 gram biscuitjes – 100 gram gesmolten boter Voor de cake: – 200 gram bloem – 200 gram suiker – 4 eieren – 200 ml melk – 100 gram cacaopoeder – 2 theelepels bakpoeder – Snufje zout Voor de vulling: – 200 ml slagroom – 200 gram hazelnootpasta Voor de topping: – 200 gram melkchocolade – 50 gram witte chocolade – Kinder Bueno repen ter decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn verkruimeld zijn.

Stap 3: Meng de gesmolten boter door de verkruimelde biscuitjes totdat alles goed gemengd is.

Stap 4: Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel over de bodem. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel.

Stap 5: Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 6: Klop in een grote kom de eieren en suiker samen totdat het mengsel licht en luchtig is.

Stap 7: Voeg de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar.

Stap 8: Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft mixen totdat het beslag glad is.

Stap 9: Haal de springvorm uit de koelkast en giet het beslag over de biscuitbodem.

Stap 10: Bak de taart in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Stap 11: Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 12: Klop de slagroom stijf in een kom.

Stap 13: Voeg de hazelnootpasta toe aan de slagroom en meng het geheel goed door elkaar.

Stap 14: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.

Stap 15: Verdeel de hazelnootvulling gelijkmatig over de onderste helft van de taart.

Stap 16: Plaats de bovenste helft van de taart er weer bovenop.

Stap 17: Smelt de melkchocolade au bain-marie of in de magnetron.

Stap 18: Giet de gesmolten chocolade over de taart en strijk het glad met een spatel.

Stap 19: Laat de chocolade hard worden voordat je verder gaat.

Stap 20: Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.

Stap 21: Drizzle de gesmolten witte chocolade over de taart voor een mooi effect.

Stap 22: Decoreer de taart met stukjes Kinder Bueno repen.

Stap 23: Zet de taart in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Deze bueno taart bevat ongeveer 300 calorieën per portie.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze taart niet als gezond kan worden beschouwd vanwege het hoge suiker- en vetgehalte, kan het af en toe genieten van een traktatie als deze geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van voedsel in balans en te zorgen voor een gezonde levensstijl met voldoende beweging en een gevarieerd dieet.

Voorbereidingstijd

De voorbereidingstijd voor deze bueno taart is ongeveer 30 minuten.

Baktijd

De baktijd voor deze bueno taart is ongeveer 35 minuten.

Totale tijd

De totale tijd die nodig is om deze bueno taart te maken is ongeveer 1 uur en 30 minuten, inclusief de voorbereidingstijd en baktijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *