Chocolade Creme Vulling Voor Taart

Chocolade Creme Vulling Voor Taart

Chocolade taart met oreo creme vulling Taart ideeën, Chocolade
Chocolade taart met oreo creme vulling Taart ideeën, Chocolade from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

– 200 ml slagroom

– 200 gram pure chocolade, fijngehakt

– 50 gram boter

– 50 gram poedersuiker

– 1 theelepel vanille-extract

– Een snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Smelt de chocolade

Smelt de fijngehakte pure chocolade au bain-marie. Dit kun je doen door een kom met de chocolade boven een pan met heet water te hangen. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is.

Stap 2: Klop de slagroom

Klop de slagroom stijf in een grote kom. Voeg hier de poedersuiker, vanille-extract en een snufje zout aan toe. Mix het geheel goed door elkaar tot het stevig is.

Stap 3: Voeg de gesmolten chocolade toe

Voeg de gesmolten chocolade toe aan de geklopte slagroom. Mix het geheel goed door elkaar tot een gladde massa. Zorg ervoor dat de chocolade goed verdeeld is en er geen klontjes meer zijn.

Stap 4: Voeg de boter toe

Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het chocolade-slagroommengsel. Mix het geheel opnieuw goed door elkaar tot de boter volledig is opgenomen. Dit zorgt voor een extra romige textuur.

Stap 5: Laat de crème afkoelen

Laat de chocolade crème vulling afkoelen in de koelkast. Hierdoor wordt de crème steviger en krijgt het de perfecte structuur om te gebruiken als vulling voor taarten.

Instructies:

1. Smelt de pure chocolade au bain-marie.

2. Klop de slagroom stijf met poedersuiker, vanille-extract en een snufje zout.

3. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en mix goed door elkaar.

4. Voeg de blokjes boter toe aan het chocolade-slagroommengsel en mix opnieuw goed door elkaar.

5. Laat de chocolade crème vulling afkoelen in de koelkast.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 eetlepel

Calorieën: 85

Vetten: 7 gram

Koolhydraten: 5 gram

Eiwitten: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Chocolade bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Daarnaast kan het eten van chocolade een positief effect hebben op de stemming en het stressniveau verlagen. Het is echter belangrijk om chocolade met mate te consumeren, aangezien het ook veel calorieën en vet bevat.

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

Totale tijd:

20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *