Biggetjes In De Modder Taart Recept

Biggetjes In De Modder Taart Recept

Biggetjes in de modder // Chocoladetaart voor kids party Dessert
Biggetjes in de modder // Chocoladetaart voor kids party Dessert from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten:

• 200 gram chocoladekoekjes

• 100 gram boter

• 500 gram slagroom

• 400 gram chocolade

• 300 gram poedersuiker

• 200 gram witte chocolade

• 100 gram pure chocolade

• 2 pakjes vanillevla

• 1 zakje vanillesuiker

• 1 zakje klopfix

• 1 zakje gelatinepoeder

• 3 eieren

• 1 snufje zout

• 1 blikje perzik op sap

• 1 blikje mandarijn op sap

• 1 blikje ananas op sap

• 1 zakje mini marshmallows

• 1 zakje chocoladevlokken

• 1 zakje hagelslag

• 1 zakje discodip

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem

1. Verkruimel de chocoladekoekjes in een keukenmachine.

2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

3. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter.

4. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan.

5. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De chocolademousse

1. Smelt 200 gram chocolade au bain-marie.

2. Klop 250 gram slagroom stijf met 100 gram poedersuiker.

3. Meng de gesmolten chocolade door de opgeklopte slagroom.

4. Verdeel de chocolademousse over de bodem en zet terug in de koelkast.

Stap 3: De vanillevla

1. Kook 2 pakjes vanillevla volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Laat de vanillevla afkoelen en giet het vervolgens over de chocolademousse.

3. Zet de taart terug in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: De chocoladeganache

1. Smelt 200 gram chocolade au bain-marie.

2. Verwarm 250 gram slagroom in een pannetje tot net onder het kookpunt.

3. Giet de warme slagroom over de gesmolten chocolade en roer goed door.

4. Laat de chocoladeganache iets afkoelen en giet het vervolgens over de vanillevla.

5. Zet de taart terug in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: De varkentjes en de modder

1. Smelt 200 gram witte chocolade au bain-marie.

2. Voeg een snufje zout toe aan de gesmolten chocolade.

3. Laat de chocolade iets afkoelen en giet het vervolgens over de chocoladeganache.

4. Verdeel de mini marshmallows over de gesmolten chocolade.

5. Laat de taart opstijven in de koelkast.

Stap 6: De decoratie

1. Open het blikje perzik, mandarijn en ananas en laat het fruit uitlekken.

2. Snijd de perzik, mandarijn en ananas in kleine stukjes.

3. Verdeel het fruit over de taart.

4. Strooi de chocoladevlokken, hagelslag en discodip over de taart.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 350 kcal

Vetten: 20 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwitten: 5 gram

Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat fruit zoals perzik, mandarijn en ananas, die rijk zijn aan vitamines en mineralen.

Daarnaast bevat de taart ook chocolade, wat kan zorgen voor een gelukkig gevoel en een bron is van antioxidanten.

Let wel op dat deze taart een hoog calorie- en vetgehalte heeft, dus geniet er met mate van.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 60 minuten

Totaal: 90 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *