Cijfertaart Maken Koek

Cijfertaart Maken Koek

Zelf maken koektaart (cijfertaart of lettertaart) Ramadanrecepten.nl
Zelf maken koektaart (cijfertaart of lettertaart) Ramadanrecepten.nl from www.ramadanrecepten.nl
www.ramadanrecepten.nl

Ingrediënten

Voor de koek:

  • 250 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 250 gram mascarpone
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

Stap 1: De koek

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel.

Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging.

Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom en voeg het toe aan het mengsel.

Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Giet het beslag in een ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de koek in ongeveer 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Laat de koek volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 2: De vulling

Klop de slagroom samen met de klopfix stijf in een grote kom.

In een andere kom meng je de mascarpone, suiker en vanille-extract goed door elkaar.

Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het mascarpone mengsel.

Zet de vulling even in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Het maken van de cijfertaart

Snijd de afgekoelde koek horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt.

Verdeel de vulling gelijkmatig over de onderste laag van de koek.

Leg de bovenste laag er voorzichtig bovenop.

Decoreer de bovenkant van de taart met bijvoorbeeld vers fruit, chocoladeschilfers of sprinkles.

Zet de cijfertaart voor minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Per portie van de cijfertaart (1/10e deel):

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze cijfertaart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart zeker geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van lekker eten, maar wel met mate. Taart bevat vaak veel suiker en vet, dus het is goed om er bewust van te zijn dat dit geen dagelijkse kost moet worden. Het is prima om af en toe te zondigen en te genieten van iets lekkers, maar houd het in balans met een gezond voedingspatroon.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *