Pim Fortuyn Taart In Gezicht

Pim Fortuyn Taart In Gezicht

Pim Fortuyn gemist? Start met kijken op NPO Start
Pim Fortuyn gemist? Start met kijken op NPO Start from www.npostart.nl
www.npostart.nl

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 500 gram aardbeien
  • 250 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem, boter, suiker, vanillesuiker, ei en zout in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: De taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3: De aardbeien vulling maken

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel de aardbeien over de taartbodem en schep hier de geklopte slagroom overheen.

Stap 4: De taart afmaken

Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer de taart eventueel met extra aardbeien en een toefje slagroom. Geniet van de heerlijke Pim Fortuyn Taart in Gezicht!

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van de Pim Fortuyn Taart in Gezicht is als volgt:

  • Energie: 350 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

De Pim Fortuyn Taart in Gezicht bevat aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is belangrijk voor een goede weerstand en antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. Daarnaast bevat de taart ook vezels, die zorgen voor een goede spijsvertering.

Benodigde tijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bakken: 15 minuten
  • Koelen: 2 uur
  • Totaal: 2 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *