Chocolade Taart Maken Met Vulling

Chocolade Taart Maken Met Vulling

Chocolade Vulling Voor Taart Maken Peter Brown Bruidstaart
Chocolade Vulling Voor Taart Maken Peter Brown Bruidstaart from llirik6553530.blogspot.com
llirik6553530.blogspot.com

Ingrediënten:

Voor het taartdeeg:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 50 gram suiker

– 1 ei

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 200 gram pure chocolade

– 200 ml slagroom

– 50 gram suiker

– 3 eieren

Bereidingswijze:

Stap 1: Het maken van het taartdeeg

1. Doe de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en meng alles goed door elkaar.

2. Kneed het deeg tot een bal en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Het maken van de vulling

1. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.

2. Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg de suiker toe. Roer goed door totdat de suiker is opgelost.

3. Klop de eieren los in een kom en voeg dit toe aan het slagroommengsel. Roer goed door.

4. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar.

Stap 3: Het maken van de taart

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

3. Verdeel het taartdeeg over de bodem en zijkanten van de vorm.

4. Giet de vulling in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

5. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

6. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde:

Per portie (1/8 van de taart)

– Calorieën: 350

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwit: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Pure chocolade bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

– Chocolade kan een positief effect hebben op de stemming en het welzijn, vanwege de aanwezigheid van tryptofaan.

– Chocolade kan de bloeddruk verlagen en de bloedcirculatie verbeteren vanwege de flavonoïden die het bevat.

– Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten verschillende essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B12 en selenium.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 35 minuten

Totale tijd: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *