Bossche Bollen Taart Jumbo

Bossche Bollen Taart Jumbo

Famous & original Bossche Bollen from Holland (BIG eclairs), from Jan
Famous & original Bossche Bollen from Holland (BIG eclairs), from Jan from www.pinterest.com
www.pinterest.com

De lekkerste taart van Nederland!

Ben je op zoek naar een heerlijke taart om jezelf en je familie te verwennen? Dan is de Bossche Bollen Taart van Jumbo een absolute aanrader! Deze taart is gebaseerd op het beroemde Bossche Bollen recept, maar dan in de vorm van een taart. Het is een echte traktatie voor de zoetekauwen onder ons!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 250 gram biscuitjes
  • 125 gram gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de chocoladelaag:

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Benodigdheden:

  • Springvorm van 24 cm
  • Keukenmachine of blender
  • Steelpan
  • Handmixer of garde

Bereidingswijze:

Stap 1: Verkruimel de biscuitjes in de keukenmachine of blender. Smelt de boter in een steelpan en voeg deze toe aan de verkruimelde biscuitjes. Mix het geheel goed door elkaar.

Stap 2: Vet de springvorm in en bedek de bodem met het biscuitmengsel. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Smelt de pure chocolade au bain-marie. Klop ondertussen de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en meng het geheel goed door elkaar.

Stap 4: Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel gelijkmatig over de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart weer terug in de koelkast en laat het minstens 2 uur opstijven.

Stap 5: Smelt de pure chocolade voor de chocoladelaag au bain-marie. Voeg de slagroom toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat het mengsel iets afkoelen.

Stap 6: Haal de taart uit de koelkast en giet de chocoladelaag over de bovenkant. Strijk het glad met een spatel en laat de taart nogmaals opstijven in de koelkast, dit keer voor minstens 4 uur.

Stap 7: Haal de taart uit de koelkast en snijd hem in punten. Serveer de Bossche Bollen Taart met een toefje slagroom en geniet van deze heerlijke traktatie!

Voedingswaarde:

De Bossche Bollen Taart bevat per portie (1/8 van de taart) ongeveer:

  • Calorieën: 450
  • Vet: 30 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel de Bossche Bollen Taart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart zeker bijdragen aan je geluksgevoel. Het is belangrijk om te genieten van lekkere dingen en jezelf af en toe te verwennen. Deze taart is daar de perfecte gelegenheid voor!

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 20 minuten

Totale tijd: 4 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *