Peter Degenkamp Taarten

Peter Degenkamp Taarten

Taarten Degenkamp Banket De website van degenkampbanket!
Taarten Degenkamp Banket De website van degenkampbanket! from www.degenkampbanket.nl
www.degenkampbanket.nl

Over Peter Degenkamp

Een ware meester in taarten bakken

Peter Degenkamp is een gepassioneerde banketbakker die bekend staat om zijn heerlijke taarten. Met meer dan 30 jaar ervaring in het vak heeft hij een indrukwekkende reputatie opgebouwd. Peter begon zijn carrière als banketbakker in een klein familiebedrijf en heeft sindsdien zijn vaardigheden en kennis voortdurend verfijnd. Hij heeft verschillende prestigieuze prijzen gewonnen en wordt internationaal erkend als een ware meester in taarten bakken.

De passie voor taarten bakken

Peter’s passie voor taarten bakken begon al op jonge leeftijd. Als kind hielp hij zijn moeder regelmatig in de keuken bij het maken van heerlijke zoetigheden. Hij was gefascineerd door de kunst van het bakken en wilde altijd meer leren. Naarmate hij ouder werd, besloot hij zijn passie om te zetten in een carrière en volgde hij een opleiding tot banketbakker. Sindsdien heeft hij zijn eigen unieke stijl ontwikkeld en creëert hij prachtige taarten die zowel visueel aantrekkelijk als verrukkelijk zijn.

Recept voor Peter Degenkamp Taarten

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram verse aardbeien
  • 200 gram suiker
  • 3 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel citroensap

Voor de decoratie:

  • 200 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • Verse muntblaadjes

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de taartbodem voor

Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en wikkel het in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Maak de vulling

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes en meng ze met suiker, maïzena en citroensap in een kom.

Stap 3: Bak de taartbodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4: Vul de taart

Giet het aardbeienmengsel in de voorgebakken taartbodem en strijk de bovenkant glad. Bak de taart nog eens 30 minuten in de oven, of tot de vulling stevig is geworden.

Stap 5: Maak de decoratie

Klop de slagroom met poedersuiker stijf. Spuit de slagroom op de afgekoelde taart en garneer met verse muntblaadjes.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plakje taart

Calorieën: 250

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 25 gram

Eiwit: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat verse aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is essentieel voor een gezond immuunsysteem en helpt bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke effecten van oxidatieve stress.

Daarnaast bevat deze taart ook vezelrijke bloem, die kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en het behoud van een gezond gewicht. De taartbodem is gemaakt met boter, wat zorgt voor een rijke smaak en textuur.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 45 minuten

Bakken: 45 minuten

Totaal: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *