Chocolademousse Taart Jeroen Meus
Ingrediënten:
– 200 gram pure chocolade
– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 5 eieren
– 150 gram zelfrijzende bloem
– 1 eetlepel cacaopoeder
– 200 ml slagroom
– 2 eetlepels poedersuiker
– Verse frambozen en muntblaadjes ter decoratie
Bereidingswijze:
Stap 1: Chocolademousse maken
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Voeg vervolgens de boter toe en laat ook smelten. Roer goed door totdat het een glad mengsel is.
Stap 2: Suiker en eieren toevoegen
Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel en roer goed door. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en meng goed na elke toevoeging.
Stap 3: Bloem en cacaopoeder toevoegen
Zeef de zelfrijzende bloem en cacaopoeder boven het chocolademengsel. Meng alles goed door elkaar totdat er een egaal beslag ontstaat.
Stap 4: Taartbodem maken
Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 5: Bakken
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 25 minuten. Laat de taart vervolgens afkoelen in de springvorm.
Stap 6: Chocolademousse opkloppen
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Voeg vervolgens de chocolademousse toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 7: Taart afwerken
Haal de afgekoelde taart uit de springvorm en snijd deze horizontaal doormidden. Smeer een laag chocolademousse op de onderste helft van de taart en leg de bovenste helft er weer bovenop.
Stap 8: Taart decoreren
Smeer de rest van de chocolademousse over de bovenkant en zijkanten van de taart. Decoreer de taart met verse frambozen en muntblaadjes.
Stap 9: Laten opstijven
Zet de taart in de koelkast en laat deze minstens 2 uur opstijven voordat je hem serveert.
Voedingswaarde:
– Calorieën: 400 per portie
– Vet: 25 gram
– Koolhydraten: 35 gram
– Eiwitten: 8 gram
Gezondheidsvoordelen:
– Pure chocolade bevat antioxidanten die goed zijn voor het hart.
– Chocolademousse taart bevat ook vezels uit de bloem, wat zorgt voor een betere spijsvertering.
– Eieren zijn een goede bron van proteïne en bevatten belangrijke vitamines en mineralen.
Bereidingstijd:
– Voorbereiding: 30 minuten
– Bakken: 25 minuten
– Totale tijd: 2 uur en 55 minuten