Dubbele Taart Maken

Dubbele Taart Maken

Dubbele taart van marsepein Taart, Ronde taarten, Marsepein
Dubbele taart van marsepein Taart, Ronde taarten, Marsepein from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Dubbele Taart Maken

Ingrediënten

– 200 gram bloem
– 100 gram boter
– 100 gram suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille-extract
– 250 ml melk
– 100 gram pure chocolade
– 100 gram witte chocolade
– 200 ml slagroom
– 2 eetlepels poedersuiker
– Vers fruit naar keuze

Benodigdheden

– Ronde bakvorm met een diameter van 20 cm
– Mixer
– Spatel
– Steelpannetje
– Bakpapier
– Oven

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: Deeg maken

Meng in een kom de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en vanille-extract tot een glad deeg. Voeg geleidelijk de melk toe en mix tot alles goed gemengd is.

Stap 3: Chocolade smelten

Smelt de pure chocolade au bain-marie in een steelpannetje. Doe hetzelfde met de witte chocolade in een ander steelpannetje.

Stap 4: Deeg verdelen

Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Voeg aan het ene deel de gesmolten pure chocolade toe en mix goed. Aan het andere deel voeg je de gesmolten witte chocolade toe en mix ook goed.

Stap 5: Taart bakken

Giet om en om een laagje van het chocoladebeslag in de bakvorm. Begin met een laagje van het pure chocoladebeslag en eindig met een laagje van het witte chocoladebeslag. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 6: Taart afbakken

Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de taart van binnen gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de taart klaar.

Stap 7: Taart laten afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen in de bakvorm op een rooster.

Stap 8: Slagroom maken

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden en besmeer de onderste helft met een laagje slagroom. Leg de bovenste helft er weer bovenop en besmeer de gehele taart met de overige slagroom.

Stap 9: Versieren

Decoreer de taart met vers fruit naar keuze. Je kunt bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen of stukjes kiwi gebruiken.

Voedingswaarde

– Energie: 350 kcal
– Vet: 20 gram
– Koolhydraten: 40 gram
– Eiwitten: 5 gram
– Vezels: 2 gram
– Suiker: 30 gram

Gezondheidsvoordelen

– Deeg: Bloem bevat vezels en voedingsstoffen zoals vitamine B en ijzer. Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten verschillende vitamines en mineralen. Melk bevat calcium en vitamine D voor sterke botten en tanden.
– Chocolade: Pure chocolade bevat antioxidanten die goed zijn voor het hart en de bloedvaten. Witte chocolade bevat geen cacao, maar wel veel suiker en vet.
– Slagroom: Slagroom bevat veel vet en calorieën, dus het is belangrijk om er niet te veel van te eten. Het kan echter wel een lekker verwenmoment zijn.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten
– Baktijd: 40 minuten
– Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *