Monchou Taart Recept Ah

Monchou Taart Recept Ah

Monchoutaart met bastognekoekbodem Recepten zonder bakken, Kersen
Monchoutaart met bastognekoekbodem Recepten zonder bakken, Kersen from www.pinterest.pt
www.pinterest.pt

Monchou taart is een heerlijk dessert dat geliefd is bij velen. Het is een romige taart met een kruimelige korst en een vulling van monchou en slagroom. Deze taart is gemakkelijk te maken en perfect voor elke gelegenheid. In dit artikel zal ik je laten zien hoe je een heerlijke Monchou taart kunt maken met behulp van een recept van de Albert Heijn.

Ingrediëntenlijst:

Voor de korst:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 400 gram MonChou
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bloem

Voor de topping:

  • 150 gram aardbeien
  • 150 gram blauwe bessen
  • 150 gram frambozen
  • 2 eetlepels poedersuiker

Benodigdheden:

  • Springvorm (24 cm)
  • Mixer
  • Keukenmachine of plastic zak met deegroller
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: De korst maken

Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol er met een deegroller overheen totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de fijngemalen biscuitjes. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en zet in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: De vulling maken

Klop de MonChou los met een mixer. Voeg de suiker, vanillesuiker, eieren en bloem toe en mix tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het MonChou mengsel totdat alles goed gemengd is.

Stap 4: De taart bakken

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het MonChou mengsel over de korst. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als de bovenkant stevig aanvoelt en lichtjes goudbruin is. Laat de taart volledig afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Stap 5: De topping maken

Was de aardbeien, blauwe bessen en frambozen en dep ze droog. Snijd de aardbeien in plakjes. Meng de aardbeien, blauwe bessen en frambozen in een kom en voeg de poedersuiker toe. Hussel alles voorzichtig door elkaar.

Stap 6: De taart decoreren

Haal de afgekoelde taart uit de springvorm en leg deze op een serveerschaal. Verdeel de gemengde bessen over de taart en druk ze voorzichtig aan. Bestrooi de taart met wat extra poedersuiker voor een mooie presentatie.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 350 kcal
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Monchou taart bevat calcium en vitamine D uit de MonChou, wat goed is voor de botten en tanden. Daarnaast bevat het ook antioxidanten uit de bessen, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. De taart bevat ook eiwitten en vezels uit de biscuitjes, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bakken: 45 minuten
  • Totaal: 1 uur en 5 minuten

Met dit recept van de Albert Heijn kun je zelf een heerlijke Monchou taart maken. De romige vulling en de frisse bessentopping maken deze taart een echte traktatie. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *