Hartige Taart Deeg 24Kitchen

Hartige Taart Deeg 24Kitchen

Hartige taart deeg Chefkokkie.NL
Hartige taart deeg Chefkokkie.NL from www.chefkokkie.nl
www.chefkokkie.nl

Ingrediënten

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 1 ei

– Snufje zout

– 2 eetlepels koud water

Voor de vulling:

– 300 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld spinazie, paprika, champignons)

– 200 gram kaas (bijvoorbeeld geraspte mozzarella of cheddar)

– 4 eieren

– 200 ml room

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

1. Zeef de bloem in een kom en voeg het snufje zout toe.

2. Snijd de koude boter in kleine stukjes en voeg dit toe aan de bloem.

3. Kneed het geheel met je handen tot een kruimelig deeg.

4. Voeg het ei en het koude water toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal.

5. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling voorbereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd de groenten naar keuze in kleine stukjes.

3. Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe. Roer goed door elkaar.

4. Voeg de gesneden groenten en de kaas toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: De taart maken

1. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.

2. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

3. Giet het eimengsel met de groenten en kaas in de taartvorm.

4. Bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

5. Laat de taart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Per portie (1/6 van de taart):

– Calorieën: 350

– Vet: 25 gram

– Koolhydraten: 20 gram

– Eiwit: 12 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart bevat een goede portie groenten, wat zorgt voor de nodige vitamines en mineralen. Daarnaast is het deeg gemaakt van bloem en boter, wat een bron van energie en vetten is. Het ei en de kaas dragen bij aan de eiwitinname. Door het toevoegen van room wordt de taart smeuïg en romig van smaak. Het is een heerlijk gerecht voor een gezellige avondmaaltijd.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 40 minuten

– Bereiding: 35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *