Eetbare Print Taart Eigen Ontwerp

Eetbare Print Taart Eigen Ontwerp

Taart met eetbare print decoratie BijRaaf
Taart met eetbare print decoratie BijRaaf from www.bijraaf.com
www.bijraaf.com

Ingrediëntenlijst

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 200 gram suiker

– 4 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 1 theelepel bakpoeder

– 200 ml melk

– Eetbare inktcartridges

– Eetbaar papier

– Eetbare lijm

– Vers fruit naar keuze

– Slagroom

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van het taartdeeg

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de boter en suiker in een kom tot een romig mengsel.

3. Voeg de eieren een voor een toe en meng goed na elke toevoeging.

4. Voeg het vanille-extract toe en meng opnieuw.

5. Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en voeg geleidelijk toe.

6. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.

Stap 2: Het bakken van de taart

1. Vet een taartvorm in en giet het beslag erin.

2. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.

3. Laat de taart afkoelen op een rooster voordat je verder gaat.

Stap 3: Het maken van de eetbare print

1. Selecteer een afbeelding of ontwerp dat je op de taart wilt afdrukken.

2. Print de afbeelding op het eetbare papier met behulp van de eetbare inktcartridges.

3. Laat de print volledig drogen voordat je verder gaat.

Stap 4: Het aanbrengen van de eetbare print op de taart

1. Breng een dun laagje eetbare lijm aan op de achterkant van de print.

2. Plaats de print voorzichtig op de taart en druk lichtjes aan om vast te zetten.

Stap 5: Het decoreren van de taart

1. Snijd het verse fruit naar keuze in plakjes of stukjes.

2. Versier de taart met het fruit en voeg eventueel slagroom toe.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak taart

Calorieën: 350

Vetten: 15 gram

Koolhydraten: 45 gram

Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze eetbare print taart is een heerlijke traktatie voor speciale gelegenheden. Het gebruik van vers fruit als topping voegt voedingsstoffen toe zoals vitamines en vezels. Het delen van deze taart met vrienden en familie kan ook zorgen voor een gevoel van verbondenheid en geluk.

Voorbereidingstijd

20 minuten

Bereidingstijd

35 minuten

Totale tijd

55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *