Hartige Taart Zalm Broccoli Bladerdeeg

Hartige Taart Zalm Broccoli Bladerdeeg

Quiche van broccoli met zalm Brenda Kookt!
Quiche van broccoli met zalm Brenda Kookt! from www.brendakookt.nl
www.brendakookt.nl

Ingrediënten

  • 300 gram zalmfilet
  • 300 gram broccoli
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml room
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes en de broccoli in roosjes.

Stap 2: Het maken van de vulling

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de zalm en broccoli toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: Het maken van de eierroom

Klop de eieren los in een kom. Voeg de room toe en meng goed. Voeg de geraspte kaas toe en meng opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: Het maken van de hartige taart

Bekleed een ingevette taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Verdeel het zalm-broccoli mengsel over de bodem. Giet het eierroommengsel er overheen.

Stap 5: Het bakken

Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Stap 6: Serveren

Laat de hartige taart even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Snijd in punten en serveer met een frisse salade.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 18 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart met zalm, broccoli en bladerdeeg is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond. Zalm bevat omega-3 vetzuren, die goed zijn voor je hart en bloedvaten. Broccoli zit vol met vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine K en calcium. Daarnaast is bladerdeeg een goede bron van energie.

Benodigde tijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • Totaal: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *