Pruimentaart Met Kruimeldeeg

Pruimentaart Met Kruimeldeeg

pruimentaart, recept van Edith Ellen Bouckaert Flickr
pruimentaart, recept van Edith Ellen Bouckaert Flickr from www.flickr.com
www.flickr.com

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 kilo pruimen
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Kruimeldeeg maken

Meng de bloem, boter, suiker en het ei in een kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: Pruimen voorbereiden

Was de pruimen en verwijder de pit. Snijd de pruimen in plakjes.

Stap 4: Vulling maken

Meng de suiker, kaneel en maïzena in een kom. Voeg de pruimen toe en meng goed, zodat de pruimen gelijkmatig bedekt zijn met het suiker-kaneel mengsel.

Stap 5: Taartbodem maken

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in tweeën. Rol één helft uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 6: Taart vullen

Verdeel het pruimenmengsel gelijkmatig over de taartbodem.

Stap 7: Kruimellaag maken

Verkruimel de overgebleven helft van het deeg en strooi dit over de pruimen.

Stap 8: Bakken

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Stap 9: Afkoelen en serveren

Laat de taart afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Serveer de pruimentaart met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 215

Vetten: 9g

Koolhydraten: 32g

Eiwitten: 3g

Gezondheidsvoordelen:

Pruimen zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en vitamine K. Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Daarnaast zijn pruimen ook goed voor de huid en de gezondheid van de botten.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 40 minuten

Totaal: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *