Ferrero Rocher Taart Lekker En Simpel
Ingrediënten:
- 200 gram (glutenvrije) Digestive koekjes
- 100 gram boter (gesmolten)
- 400 gram Nutella
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram melkchocolade
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
Bereidingswijze:
Bodem:
- Verkruimel de Digestive koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
- Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en roer goed door elkaar.
- Druk het koekjesmengsel stevig aan in een ingevette taartvorm en zet in de koelkast om op te stijven.
Vulling:
- Smelt 200 gram Nutella in een pannetje op laag vuur.
- Klop de mascarpone los in een kom.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf.
- Hak de hazelnoten grof.
- Meng de gesmolten Nutella, mascarpone, slagroom, gehakte hazelnoten, 100 gram Nutella en vanille-extract door elkaar.
Taart:
- Schep het Nutella-mengsel op de bodem in de taartvorm en strijk glad met een spatel.
- Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Smelt de melkchocolade au-bain-marie.
- Haal de taart uit de koelkast en giet de gesmolten chocolade over de bovenkant.
- Laat de chocolade hard worden in de koelkast.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 stuk
Calorieën: 437
Vet: 31,4 gram
Koolhydraten: 34,3 gram
Eiwit: 6,4 gram
Gezondheidsvoordelen:
Hoewel deze taart niet bepaald gezond te noemen is, bevat hij wel een aantal gezonde ingrediënten. Hazelnoten zitten bijvoorbeeld vol met vitamines en mineralen, zoals vitamine E en magnesium. Ook Nutella bevat hazelnoten en cacao, wat antioxidanten bevat. Daarnaast bevat mascarpone calcium en slagroom bevat vitamine A en D. Geniet dus met mate van deze lekkere taart!
Benodigde tijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Totaal: 4 uur 40 minuten