Speciale Taarten Zelf Maken

Speciale Taarten Zelf Maken

Speciale taarten
Speciale taarten from www.bakkerijwim.be
www.bakkerijwim.be

Ingrediënten

Om een speciale taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 ml melk
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram poedersuiker
  • Verse vruchten naar keuze
  • Chocoladeschilfers

Bereidingswijze

Volg deze stappen om je eigen speciale taart te maken:

Stap 1: Het beslag maken

Begin met het maken van het beslag voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en melk in een grote kom. Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Stap 2: De taart bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en giet het beslag in de vorm. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 3: De roomkaasvulling maken

Terwijl de taart afkoelt, maak je de roomkaasvulling. Mix de roomkaas en poedersuiker samen in een kom tot een romig mengsel. Zet de vulling in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: De taart vullen

Als de taart volledig is afgekoeld, snijd je deze horizontaal doormidden. Smeer de roomkaasvulling gelijkmatig over de onderste helft van de taart. Leg de bovenste helft er weer op en druk voorzichtig aan.

Stap 5: De taart decoreren

Decoreer de bovenkant van de taart met verse vruchten naar keuze en strooi er chocoladeschilfers overheen. Je kunt de taart nog verder versieren met bijvoorbeeld slagroom, marsepein of sprinkles.

Voedingswaarde

Deze speciale taart bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Het zelf maken van taarten kan een leuke en ontspannende activiteit zijn. Daarnaast kun je zelf bepalen welke ingrediënten je gebruikt, waardoor je de taart gezonder kunt maken. Door gebruik te maken van verse vruchten als decoratie, voeg je ook nog extra vitamines en mineralen toe aan de taart. Geniet dus met mate van deze speciale taart!

Tijd

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Baktijd: 30-35 minuten
  • Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *