Gedroogde Vijgen Taart Recept

Gedroogde Vijgen Taart Recept

Desembrood met gedroogde vijgen en cashewnoten Vijgen, Voedsel ideeën
Desembrood met gedroogde vijgen en cashewnoten Vijgen, Voedsel ideeën from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram gedroogde vijgen
  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 100 gram amandelen
  • poedersuiker, ter decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Vijgen wellen

Leg de gedroogde vijgen in een kom met warm water en laat ze ongeveer 15 minuten wellen. Giet daarna het water af en snijd de vijgen in kleine stukjes.

Stap 3: Deeg maken

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Doe de bloem, suiker, eieren, bakpoeder, vanille-extract en een snufje zout in een kom en meng goed door elkaar. Voeg daarna de gesmolten boter toe en mix tot een glad beslag.

Stap 4: Amandelen malen

Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Voeg de gemalen amandelen toe aan het beslag en meng goed door.

Stap 5: Taart bakken

Giet het beslag in de taartvorm en strijk glad met een spatel. Verdeel de stukjes gedroogde vijgen over het beslag. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Stap 6: Taart decoreren

Laat de taart afkoelen op een rooster. Bestrooi de bovenkant van de taart met poedersuiker voor een mooie decoratie.

Voedingswaarde:

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 350
  • Vet: 18 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Gedroogde vijgen zijn een goede bron van voedingsvezels en bevatten veel kalium, calcium en ijzer. Ze kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het reguleren van de bloeddruk en het versterken van de botten.

Bereidingstijd:

20 minuten

Baktijd:

30-35 minuten

Totale tijd:

55-60 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *