Taart Met Bodem Van Pepernoten

Taart Met Bodem Van Pepernoten

Pepernotenchocoladetaart met slagroom bovenop! Chocoladetaart
Pepernotenchocoladetaart met slagroom bovenop! Chocoladetaart from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 300 gram pepernoten
  • 150 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Verse vruchten naar keuze (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter.

Stap 2: Bodem maken

Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en rol er met een deegroller overheen. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de fijngemalen pepernoten. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de taartvorm.

Stap 3: Vulling maken

In een grote kom, mix de roomkaas en suiker tot een glad mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals goed door.

Stap 4: Taart bakken

Giet het roomkaasmengsel over de pepernotenbodem in de taartvorm. Plaats de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart gedurende 45-50 minuten, of totdat de vulling stevig is maar nog wel een beetje wiebelt als je de taartvorm beweegt. Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen.

Stap 5: Slagroom topping

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Verdeel de slagroom over de afgekoelde taart en garneer eventueel met verse vruchten naar keuze.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt taart
Calorieën: 350
Vetten: 18 gram
Koolhydraten: 40 gram
Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze taart zeker geen gezonde optie is, kan het af en toe genieten van een stukje taart een positief effect hebben op je geluksgevoel. Het eten van lekkernijen zoals deze kan een gevoel van voldoening en plezier geven, wat kan bijdragen aan een gezonde geestelijke gezondheid. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het belangrijk is om in balans te blijven en matig te zijn in het eten van dit soort traktaties.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 45-50 minuten
Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Geniet van je heerlijke taart met bodem van pepernoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *