Gezonde Taart Met Mascarpone

Gezonde Taart Met Mascarpone

Aardbeien mascarpone taart
Aardbeien mascarpone taart from aniekskitchen.nl
aniekskitchen.nl

Ingrediënten:

Voor de bodem:

– 200 gram amandelmeel – 100 gram dadels – 2 eetlepels kokosolie – 1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling:

– 500 gram magere kwark – 250 gram mascarpone – 2 eetlepels honing – 2 eieren – 1 theelepel citroensap

Voor de topping:

– Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen)

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maal de dadels fijn in een keukenmachine.

Voeg het amandelmeel, de kokosolie en het vanille-extract toe en meng goed door elkaar.

Druk het mengsel stevig aan in een springvorm en bak de bodem 10 minuten in de oven.

Stap 2: De vulling

Klop de kwark, mascarpone, honing, eieren en citroensap samen tot een glad mengsel.

Giet het mengsel over de bodem en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart 30-35 minuten in de oven, totdat hij stevig aanvoelt.

Laat de taart afkoelen in de koelkast.

Stap 3: De topping

Snijd het verse fruit in plakjes of stukjes.

Verdeel het fruit over de taart.

Voedingswaarde:

Deze gezonde taart met mascarpone bevat per portie ongeveer:

– 300 calorieën

– 10 gram eiwit

– 20 gram koolhydraten

– 20 gram vet

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! Mascarpone bevat vitamine A, D en E, en is daarnaast een goede bron van calcium. Kwark is rijk aan eiwitten en calcium, en helpt bij het behouden van sterke botten en spieren. Amandelmeel is glutenvrij en bevat gezonde vetten en vezels. Het verse fruit zorgt voor extra vitamines en antioxidanten.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 20 minuten

– Baktijd: 35 minuten

– Totale tijd: 55 minuten

Geniet van deze heerlijke gezonde taart met mascarpone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *