Hartige Taart Ovenschaal

Hartige Taart Ovenschaal

EmileHenry ovenschaal taart hartigetaart genietene tafelen
EmileHenry ovenschaal taart hartigetaart genietene tafelen from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Wat is een hartige taart ovenschaal?

Een hartige taart ovenschaal is een heerlijk gerecht dat zowel als hoofdgerecht of bijgerecht kan worden geserveerd. Het is een combinatie van een hartige taart en een ovenschotel, waarbij de vulling van de taart wordt gemaakt met een mengsel van groenten, vlees en kaas. De taart wordt vervolgens in de oven gebakken tot een gouden korst.

Ingrediënten

Voor de hartige taart ovenschaal heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 400 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld broccoli, champignons, paprika)
  • 200 gram vlees naar keuze (bijvoorbeeld spekjes, kipfilet, gehakt)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Maak het deeg

Begin met het maken van het deeg voor de bodem van de hartige taart. Meng de bloem, boter, ei en water in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bereid de vulling voor

Snijd de groenten en het vlees naar keuze in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak het vlees en de groenten kort aan. Breng op smaak met zout en peper. Laat de vulling vervolgens afkoelen.

Stap 3: Maak de vulling

Klop in een kom de eieren en room los. Voeg de geraspte kaas toe en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de afgekoelde vulling toe aan het eimengsel en roer dit goed door elkaar.

Stap 4: Bereid de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de ovenschaal in met boter. Rol het deeg uit en bekleed de ovenschaal hiermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Giet het eimengsel met de vulling in de ovenschaal.

Stap 5: Bak de taart

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

De hartige taart ovenschaal bevat per portie (uitgaande van 6 porties) ongeveer:

  • Calorieën: 450
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 18 gram
  • Vezels: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

De hartige taart ovenschaal is een voedzaam gerecht dat verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Het bevat een goede hoeveelheid groenten, die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het vlees en eieren, die belangrijke eiwitten leveren voor spierherstel en groei. De kaas in de taart levert calcium voor sterke botten en tanden. Het deeg van de taart bevat vezels, die zorgen voor een gezonde spijsvertering.

Bereidingstijd

Voor de bereiding van de hartige taart ovenschaal moet je rekening houden met de volgende tijden:

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Baktijd: 30-40 minuten
  • Totale bereidingstijd: 60-70 minuten

Geniet van je hartige taart ovenschaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *