Gewone Taart Bakken

Gewone Taart Bakken

Taarten zonder oven Liefde voor bakken
Taarten zonder oven Liefde voor bakken from liefdevoorbakken.nl
liefdevoorbakken.nl

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram fruit (bijvoorbeeld appels, peren of kersen)
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling voorbereiden

Schil het fruit en snijd het in kleine stukjes. Meng het fruit met de suiker, bloem en kaneel in een kom.

Stap 3: De taart samenstellen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem met een laagje deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.

Stap 4: De taart bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van deze gewone taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en portiegrootte. Over het algemeen bevat een stuk gewone taart ongeveer 250-300 calorieën.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel gewone taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan het welzijn en geluk. Het kan een traktatie zijn die je kunt delen met vrienden en familie, en het kan helpen bij het bevredigen van zoete trek.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale Tijd

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Conclusie

Met dit eenvoudige recept kun je gemakkelijk een heerlijke gewone taart bakken. Het deeg is eenvoudig te maken en de vulling van vers fruit zorgt voor een heerlijke smaak. Geniet van een stukje taart als traktatie of serveer het bij een speciale gelegenheid. Veel bakplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *