Witte Chocolade Mascarpone Taart Met Bosvruchten

Witte Chocolade Mascarpone Taart Met Bosvruchten

Pin op Gebak
Pin op Gebak from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten:

– 200 gram witte chocolade

– 250 gram mascarpone

– 300 ml slagroom

– 200 gram biscuitjes

– 100 gram roomboter

– 250 gram bosvruchten (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en blauwe bessen)

– 50 gram poedersuiker

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Bereidingswijze:

Bodem:

1. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller.

2. Smelt de roomboter in een pannetje en meng dit door de verkruimelde biscuitjes.

3. Bedek de bodem van een springvorm (24 cm) met het mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel.

4. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

Mascarponevulling:

1. Smelt 150 gram witte chocolade au bain-marie.

2. Klop de mascarpone los in een kom en voeg de gesmolten witte chocolade toe.

3. Voeg ook het vanille-extract en een snufje zout toe en meng goed door elkaar.

4. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de poedersuiker.

5. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel.

6. Schep het mascarponemengsel op de bodem in de springvorm en strijk glad.

7. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Topping:

1. Smelt de overige 50 gram witte chocolade au bain-marie.

2. Verdeel de bosvruchten over de bovenkant van de taart.

3. Besprenkel de bosvruchten met de gesmolten witte chocolade.

Voedingswaarde:

Deze witte chocolade mascarpone taart met bosvruchten bevat per portie:

– Calorieën: 380

– Koolhydraten: 30 gram

– Vetten: 25 gram

– Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat bosvruchten, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. Deze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid.

Witte chocolade bevat minder cacao dan pure chocolade, maar bevat wel calcium en vitamine D. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, terwijl vitamine D bijdraagt aan een goede werking van het immuunsysteem.

Mascarpone is een romige kaas die rijk is aan vetten en eiwitten. Het kan een verzadigd gevoel geven en kan gebruikt worden als bron van energie.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Koeltijd: 4 uur

– Totaal: 4 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *