Snelle Taart Maken Zonder Oven
Ingrediënten:
– 200 gram biscuitjes
– 100 gram boter
– 500 ml slagroom
– 250 gram roomkaas
– 100 gram poedersuiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 250 gram aardbeien
– 100 gram frambozen
– 100 gram blauwe bessen
– 2 eetlepels citroensap
– 4 eetlepels aardbeienjam
Bereidingswijze:
Stap 1: Bodem maken
Verkruimel de biscuitjes door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan. Smelt de boter in een pan en meng dit met de verkruimelde biscuitjes. Druk het mengsel stevig aan in een taartvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: Slagroom kloppen
Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract toe en mix dit goed door elkaar. Schep het mengsel op de bodem van de taartvorm en strijk het glad.
Stap 3: Fruit toevoegen
Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze samen met de frambozen en blauwe bessen over de taart. Besprenkel het fruit met citroensap om het fris te houden.
Stap 4: Taart afmaken
Verwarm de aardbeienjam in een pannetje en roer het glad. Strijk de jam over het fruit zodat het mooi gaat glanzen. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Voedingswaarde:
Deze taart bevat ongeveer 400 calorieën per portie.
Gezondheidsvoordelen:
Deze taart bevat veel vers fruit, wat rijk is aan vitamines en antioxidanten. Daarnaast bevat het ook calcium en eiwitten door de roomkaas en slagroom. Het is een heerlijke traktatie voor speciale gelegenheden!
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Bereidingstijd:
2 uur
Totale bereidingstijd:
2 uur en 15 minuten