Cake Smash Taart Hema

Cake Smash Taart Hema

Cake smash taart. Deze bakvorm is te koop via Fotos de
Cake smash taart. Deze bakvorm is te koop via Fotos de from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Wat is een Cake Smash Taart?

Een Cake Smash Taart is een speciale taart die wordt gebruikt voor een Cake Smash fotoshoot. Deze fotoshoot wordt meestal gedaan wanneer een baby zijn of haar eerste verjaardag viert. De baby krijgt dan een taart voorgeschoteld en mag hier naar hartenlust in graaien, smijten en natuurlijk van genieten. Het resultaat? Schattige, kleverige foto’s van de baby die helemaal bedekt is met taart.

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 300 ml melk
  • Voedingskleurstoffen naar keuze
  • Eetbare decoraties (zoals sprinkles, marsepein, etc.)

Bereidingswijze

Stap 1: Het beslag maken

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Mix in een grote kom de boter en suiker tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg daarna het vanille-extract toe en mix nogmaals.

Stap 2: Droge ingrediënten toevoegen

Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom met het beslag. Mix dit goed door elkaar. Voeg daarna geleidelijk de melk toe en mix tot een glad beslag.

Stap 3: Kleuren toevoegen

Verdeel het beslag over verschillende kommen, afhankelijk van hoeveel kleuren je wilt gebruiken. Voeg aan elke kom een paar druppels voedingskleurstof toe en meng goed totdat de gewenste kleur is bereikt.

Stap 4: De taart bakken

Vet de bakvorm in en verdeel het gekleurde beslag gelijkmatig over de vorm. Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten gaar. Test met een satéprikker of de taart van binnen gaar is. Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat met de decoratie.

Stap 5: De taart decoreren

Begin met het afsnijden van eventuele oneffenheden aan de bovenkant van de taart. Smeer daarna een dunne laag botercrème over de taart om de kruimels te bedekken. Laat dit even opstijven in de koelkast. Daarna kun je de taart verder versieren met eetbare decoraties zoals sprinkles, marsepein of fondant.

Voedingswaarde

Een portie van deze cake bevat ongeveer:

  • Calorieën: 300
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze cake niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart zeker geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen zoals deze cake, maar wel met mate. Het toevoegen van kleurrijke groenten en fruit aan het beslag kan de voedingswaarde iets verhogen.

Benodigde tijd

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Baktijd: 25-30 minuten
  • Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *