Kruisbessentaart Met Custard

Kruisbessentaart Met Custard

Kruisbessentaart Gezonde Recepten WW Nederland
Kruisbessentaart Gezonde Recepten WW Nederland from www.weightwatchers.com
www.weightwatchers.com

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 500 gram kruisbessen
  • 2 eetlepels maïzena
  • 150 gram suiker
  • 500 ml melk
  • 4 eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Deeg maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, koude boter, suiker en ei in een grote kom. Kneed het geheel tot een deegbal.
  3. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Custard maken:

  1. Verhit de melk in een pan op laag vuur.
  2. Klop in een aparte kom de eidooiers, suiker, maïzena, vanille-extract en zout samen.
  3. Giet langzaam een beetje hete melk bij het eimengsel en roer goed door.
  4. Giet het eimengsel terug in de pan met de rest van de hete melk.
  5. Verwarm de pan op laag vuur en blijf constant roeren tot de custard dikker wordt.
  6. Haal de pan van het vuur en laat de custard afkoelen.

Kruisbessen vullen:

  1. Was de kruisbessen en verwijder eventuele steeltjes en kroontjes.
  2. Meng de kruisbessen met de maïzena en suiker in een kom.
  3. Verdeel de kruisbessen over de voorgebakken taartbodem.

Afwerken en bakken:

  1. Giet de afgekoelde custard over de kruisbessen.
  2. Bak de taart 30-35 minuten in de oven, of tot de custard stevig is geworden.
  3. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 250

Vetten: 12g

Koolhydraten: 30g

Eiwitten: 5g

Gezondheidsvoordelen:

Kruisbessen zijn een goede bron van vitamine C, vezels en antioxidanten. Ze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde huid.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 50 minuten

Totaal: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *