Hart Taart Bekleden

Hart Taart Bekleden

Hart taart We Het Taartenhuis
Hart taart We Het Taartenhuis from hettaartenhuis.nl
hettaartenhuis.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 300 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • vanille extract
  • vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taartbodem. Meng de bloem, boter, suiker, ei en een snufje zout in een kom. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel en laat het vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartbodem bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem daarna volledig afkoelen.

Stap 3: Slagroomvulling maken

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en een beetje vanille extract. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop het geheel nog even goed door. Proef of de vulling zoet genoeg is en voeg indien nodig nog wat extra poedersuiker toe.

Stap 4: Taart bekleden

Snijd het verse fruit naar keuze in dunne plakjes of stukjes. Verdeel de slagroomvulling over de afgekoelde taartbodem en strijk het glad met een spatel. Leg vervolgens het verse fruit bovenop de vulling en druk het voorzichtig aan.

Stap 5: Taart serveren

Laat de taart minstens een uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert. Snijd de taart in mooie punten en serveer deze met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarde:

Deze hart taart bevat ongeveer 350 calorieën per portie. Daarnaast bevat de taart ook vitamines en mineralen uit het verse fruit, en calcium uit de mascarpone.

Gezondheidsvoordelen:

Het eten van verse vruchten kan bijdragen aan een gezonde levensstijl. Fruit bevat veel voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Daarnaast kan het eten van fruit ook helpen bij het behouden van een gezond gewicht en het verlagen van het risico op bepaalde ziektes, zoals hart- en vaatziekten.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bak- en koeltijd: 1 uur

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *