Recept Taart Naturel

Recept Taart Naturel

Amarena kersen en mascarpone taart recept Ohmydish
Amarena kersen en mascarpone taart recept Ohmydish from ohmydish.nl
ohmydish.nl

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, vanillesuiker en zout in een grote kom. Kneed het deeg goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Stap 2: Het deeg rusten

Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg steviger en makkelijker om mee te werken.

Stap 3: De taartvorm bekleden

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Zorg ervoor dat het deeg groot genoeg is om de taartvorm volledig mee te bekleden. Leg het deeg in de taartvorm en druk het goed aan, zodat het deeg de vorm van de taartvorm aanneemt.

Stap 4: De vulling maken

Maak de vulling voor de taart door de eieren los te kloppen in een kom. Voeg de suiker toe en meng dit goed door elkaar. Giet de vulling in de taartvorm.

Stap 5: De taart bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet de taartvorm in de oven en bak de taart in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar. Controleer regelmatig of de taart al gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt, is de taart klaar.

Stap 6: De taart afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen op een rooster. Hierdoor wordt de taart steviger en is deze makkelijker te snijden.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 4 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart is een heerlijke traktatie, maar bevat ook voedingsstoffen die goed zijn voor het lichaam. De bloem in het deeg levert koolhydraten, die zorgen voor energie. De boter en eieren bevatten vetten en eiwitten, die belangrijk zijn voor de opbouw en het herstel van cellen in het lichaam. De suiker in de vulling geeft de taart een zoete smaak, maar moet met mate geconsumeerd worden vanwege de hoge calorieën.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 40 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *