Hartige Taart Bloemkool Spekjes

Hartige Taart Bloemkool Spekjes

Hartige taart, van bloemkool & broccoli SportTime Oldenzaal
Hartige taart, van bloemkool & broccoli SportTime Oldenzaal from www.sport-time.nl
www.sport-time.nl

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 1 ei
  • 1 bloemkool
  • 200 gram spekjes
  • 200 ml room
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Meng in een kom de bloem, boter en een snufje zout. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Voeg het ei toe en kneed nogmaals goed door. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bloemkool voorbereiden

Verwijder de bladeren en de dikke stronk van de bloemkool. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was ze grondig.

Stap 3: Spekjes bakken

Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 4: De taartvorm bekleden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 5: Bloemkool en spekjes toevoegen

Verdeel de bloemkoolroosjes en spekjes gelijkmatig over de taartbodem.

Stap 6: Eimengsel maken

Klop in een kom de eieren los met de room. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over de bloemkool en spekjes.

Stap 7: Bakken

Bak de hartige taart in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is.

Stap 8: Serveren

Laat de taart even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de hartige taart warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt
Calorieën: 300
Vetten: 20g
Koolhydraten: 15g
Eiwitten: 15g
Vezels: 3g

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met bloemkool en spekjes is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens gezond. Bloemkool zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die bijdragen aan een goede gezondheid. Het bevat onder andere vitamine C, vitamine K, foliumzuur en kalium. Daarnaast is bloemkool ook een goede bron van vezels, wat de spijsvertering bevordert en het verzadigingsgevoel verhoogt. Spekjes voegen een lekkere hartige smaak toe aan de taart, maar eet ze met mate vanwege het hoge vetgehalte.

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *